Films

Close
Vrijdag 22 september 2023, Aanvang 20:30 uur

Leo en Remi, zijn vrienden sinds altijd. Tot een ondenkbare gebeurtenis hen uit elkaar drijft.Vol onbegrip zoekt Leo toenadering tot Sophie, Remi’s moeder. Close is een film over vriendschap en verantwoordelijkheid. “Het toonbeeld van filmen op het hoogste niveau.” (Volkskrant). “Een van de meest ontroerende en intelligente films van het jaar” (De Morgen)
“In al zijn kwetsbaarheid een meesterwerk” (De Standaard)
Klik hier voor tickets

De Acht Bergen
Vrijdag 6 oktober, aanvang 20.30 uur

De acht bergen vertelt het verhaal van de bijzondere vriendschap tussen de stadse Pietro en Bruno, een jongen uit de bergen. In hun levenslange zoektocht naar geluk zwerft Pietro de wereld over terwijl Bruno trouw blijft aan zijn berg. Ondanks hun totaal verschillende levens, blijft de vriendschap uit hun kinderjaren ogenschijnlijk onverwoestbaar. Een film over liefde tussen mensen, eenzaamheid, houvast, familierelaties en verknochtheid aan een streek. Gebaseerd op de bestseller Le otto montagne van Paolo Cognetti.
Klik hier voor tickets

THE WHALE
Vrijdag 20 oktober, aanvang 20.30 uur

Charlie heeft ernstig overgewicht en lijkt alles in zijn leven te zijn kwijtgeraakt. Toch probeert hij, vol hoop, het contact met zijn 17-jarige dochter Ellie te herstellen. We ontdekken hoe Charlie zo geworden is en toch hoopt een vader voor Ellie te kunnen zijn. De hoofdpersoon heeft de Oscar voor beste acteur gewonnen.
Klik hier voor tickets

Good luck to you, Leo Grande.
Vrijdag 3 november, aanvang 20.30 uur

Haar man Robert verzorgde voor Nancy (Emma Thompson) een huis, een familie en op het zicht een goed leven. Maar goede seks stond niet op het menu. Wanneer Robert komt te overlijden bedenkt Nancy een plan.Ze gaat op zoek naar avontuur en naar de voldoening die ze al die jaren gemist heeft. En dat avontuur vindt ze in de vorm van een sekswerker genaamd Leo Grande (Daryl McCormack). In een anonieme hotelkamer ontmoeten ze elkaar. Leo ziet er in het echt net zo uit als op zijn foto, maar Nancy had niet gerekend op goede seks en een goed gesprek. Leo heeft over alles een mening en hoewel hij niet altijd de waarheid vertelt, vindt Nancy hem leuk. En hij haar. Haar seksuele zelfverzekerdheid groeit en Nancy begint te ontspannen. Tijdens de stiekeme afspraken verschuift de machtsdynamiek en brokkelen de secuur opgebouwde facades langzaam af.
(‘Emma Thompson verdient een Oscar voor haar rol in Good luck to you’
Klik hier voor tickets

Las Bastias
Vrijdag 17 november, aanvang 20.30 uur

‘Een donkere thriller die smeult en broeit tot de fatale ontlading’ (NRC) ‘Een knappe, zinderende thriller die ondanks alles geen monsters kent’  (VPRO) Antoine en Olga beoefenen ecologisch verantwoorde landbouw en restaureren verlate huizen om de herbevolking te vergemakkelijken. Alles zou idyllisch moeten zijn, ware het niet dat zij zich verzetten tegen een windturbineproject dat een ernstig conflict met hun buren veroorzaakt. De spanning zal hoog oplopen.
Klik hier voor tickets

Living
Vrijdag 1 december, aanvang 20.30 uur

London, 1953.
Bill Nighy schittert als de ware Britse ‘gentleman’ mr. Williams, een rechtlijnige maar eenzame kantoorklerk.
Hij rouwt al enige tijd om zijn overleden echtgenote, heet geen contact meer met zijn zoon en laat het leven aan hem voorbijrazen. Wanneer hij te horen krijgt dat hij nog maar enkele maanden te leven heeft, herontdekt hij zijn levenskracht en gaat op zoek naar een manier om de wereld iets mooier achter te laten.
Genomineerd voor 2 Oscars en winnaar van meerdere andere prijzen.
Klik hier voor tickets

Plus Que Jamais
Vrijdag 15 december, aanvang 20.30 uur

 ‘Een indrukwekkende film over sterven in de kracht van je leven (NRC)‘Prachtig en intiem’ (Trouw)Elaine, een 33-jarige vrouw is gelukkig met haar levensgezel.Haar leven wordt overhoop gegooid als blijkt dat ze een zeldzame longziekte heeft.Op zoek naar rust besluit ze haar instinct te volgen en alleen naar Noorwegen te reizen.‘Fraai liefdesdrama met zwart randje, dat wel emotioneert maar nooit sentimenteel wordt’
Klik hier voor tickets

Tickets inclusief een consumptie € 8,50
Locatie: Gouverneurshuis, Putterstraat 14, Heusden.